Nationale Postcode Loterij maakt Refugees@campus mogelijk


27-01-2016

Onze lang gekoesterde wens om vluchtelingstudenten te koppelen aan mentoren wordt werkelijkheid. Op 26 januari maakte de Nationale Postcode Loterij tijdens het Goed Geld Gala bekend dat de projectaanvraag van het UAF voor Refugees@Campus wordt gehonoreerd.

De toezegging van de Loterij betekent dat 500 vluchtelingstudenten in de komende drie jaar kunnen rekenen op ondersteuning van een mentor bij het opbouwen van een toekomst in Nederland. Met het project Refugees@Campus kan het UAF de begeleiding intensiveren en ervoor zorgen dat vluchtelingstudenten zich sneller thuis voelen op de onderwijsinstelling en in Nederland.

Wennen aan het Nederlandse onderwijssysteem

Mardjan Seighali, directeur van  het UAF: ‘Veel vluchtelingen moeten wennen aan het Nederlandse onderwijssysteem en de omgangsvormen op hoger onderwijsinstellingen. Daarom willen wij hen koppelen aan een mentor die hen wegwijs maakt op de instelling, de studievereniging, de sportclub en in de stad.’

Het doel van het project is dat na drie jaar 500 vluchtelingstudenten aan een mentor zijn gekoppeld. Seighali: ‘We zijn ervan overtuigd dat we hiermee een belangrijke bijdrage leveren aan een snellere integratie van vluchtelingen. Daar is iedereen bij gebaat.’

Bekijk het filmpje waarin Winston Gerschtanowitz van de Nationale Postcode Loterij het UAF overviel om de cheque voor het project te overhandigen!

Seighali: ‘Om alle hoogopgeleide vluchtelingen die zich bij het UAF melden te kunnen begeleiden, zullen we onze werkwijze moeten aanpassen. Het project Refugees@Campus biedt ons de mogelijkheid ervaring op te doen met een nieuwe manier van werken.’

Over de Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij schenkt dankzij haar trouwe deelnemers een recordbedrag van 328 miljoen euro aan goede doelen. Dat heeft de loterij bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Meer dan 100 goede doelen hoorden op welk bedrag zij dit jaar kunnen rekenen. Het reguliere werk van het UAF werd wederom gesteund met een geweldige bijdrage van €900.000,-!

Foto: UAF-directeur Mardjan Seighali en Managing Director van de Postcode Loterij Michiel Verboven (Roy Beusker Fotografie)