Studentenkoppels nemen deel aan Museumnacht


10-11-2016

De studentmentoren en mentees hebben afgelopen zaterdag deelgenomen aan de Amsterdamse Museumnacht. In het kader van Refugees@campus waren er vanuit de organisatie van dit evenement speciale routes samengesteld voor onze koppels. Dit was de eerste keer dat koppels uit het hele land in deze setting bij elkaar kwamen. Het resultaat was niet alleen een gezellige avond, maar een langdurig contact en een nuttige invulling van het mentorschap 'We hebben afgesproken om volgende week met elkaar uit eten te gaan naar een Syrisch restaurant', aldus Feras Aref.

De tocht begon bij de aftrap van Museumnacht in het Stadsarchief van Amsterdam door een optreden van onder andere Top Notch. Daarna trokken de studenten de Amsterdamse nacht in. 'Het was erg leuk om andere koppels te ontmoeten. Algauw vormden we kleine groepjes en we trokken met elkaar op', zegt studentmentor Bente Hendriksen die samen met haar mentee Feras uit Nijmegen is gekomen. Feras en Bente gingen eerst naar het Grachtenhuis. 'Voor Feras was het een leuke manier om kennis te maken met de Nederlandse geschiedenis. Aan de hand van schilderijen kon hij te weten komen over de Gouden Eeuw, maar ook hoe Amsterdam zich als stad heeft ontwikkeld', vertelt Bente. 'Ik moet zeggen ik houd helemaal niet van kunst, maar dit was zo leuk en gezellig', reageert Feras. 'Vooral het Anne Frankhuis vond ik indrukwekkend', gaat hij verder.

Contact

Feras en Bente zijn door het UAF gekoppeld voor een periode van zes maanden. In deze maanden staat de behoefte van Feras centraal. 'Ik wil graag mijn Nederlandse taal verbeteren, maar ik wil ook graag meer over de Nederlandse cultuur weten.' Bente is recentelijk naar Nijmegen verhuisd. In haar kennismaking met deze stad wil ze graag een vluchtelingstudent betrekken. 'Ik vind het belangrijk dat vluchtelingen zich thuis voelen in Nederland. Met het mentorschap hoop ik dat te bereiken.' Het uitje is de studenten goed bevallen waarna ze besloten hebben om via een Whatsapp-groep met elkaar in contact te blijven. Feras: 'Voordat ik een mentor kreeg, had ik geen contact met Nederlandse studenten. Dankzij het UAF-studentmentoringproject heb ik met veel Nederlanders kennis gemaakt.'

Foto's: Bram Belloni

Bekijk hier de foto's op Flickr.